4 tips voor voorkomen en genezen van een tennisarm

4 tips voor voorkomen en genezen van een tennisarm

Leer met deze praktische tips van Apotheek&Sport hoe u eenvoudig een tennisarm kunt voorkomen en op gezonde wijze kunt genezen van blessures aan uw arm.

Een tennisarm, hoe te voorkomen of te genezen?

Een tennisarm is een chronische aandoening rondom de elleboog. Het is een ontstekingsreactie, die vaak gepaard gaat met een vervelende en zeurende pijn. Vaak zie je ook uitstraling richting de pols en de hand, waarbij het soms aanleiding geeft tot hevige en stekende pijnklachten. Een tennisarm is bijna nooit een reactie op een enkele verkeerde beweging. Het is veel meer de opeenstapeling van vele verkeerde bewegingen, die zich nu uit als een typische overbelasting, die het comfortabel en gezond bewegen ernstig kan bemoeilijken. Het is de aanhechting van de spieren aan je elleboogbot die bij een tennisarm overbelast is. ApotheekEnSport geeft graag een aantal handige tips om een tennisarm te voorkomen en ervan te genezen.

Tip 1: Houd spieren sterk en soepel

Spieren die niet soepel zijn, geven een grotere kans op blessures. Houd armspieren soepel door rek- en strekoefeningen van de onderarmspieren en de spieren die polsen moeten strekken of rekken. Knijpoefeningen met de handen en krachtoefeningen van armspieren maken ze ook meer belastbaar, waardoor je blessures kunt voorkomen.

Tip 2: Houd de spieren en ellebooggewricht warm

PSB Armbrace

Koude spieren en koude gewrichten zijn gevoeliger voor blessures. Zeker als je van plan bent extra inspanningen te verrichten, is het gebruik van braces aan te raden.

Tip 3: Houd voldoende pauze en rust

Bij continue inspanning neemt de kans op blessures toe. De klassieke tennisarm heeft wel iets weg van RSI. Ook op de werkvloer krijgt je regelmatig het advies om micropauzes in te lassen, om je arm- en polsspieren de gelegenheid te geven zich op natuurlijke wijzen te herstellen.

Tip 4: Gebruik in geval van blessure goede ondersteunende
producten

Als je last hebt van een tennisarm, is het zaak om met zowel de huisarts als fysiotherapeut afspraken te maken om de genezing te bevorderen. Laat je goed voorlichten en leren hoe je effectieve blessurebehandeling zelf kunt ondersteunen.

 Sport en beweeg verantwoord en gezond. Met deze tips verklein je de kans op een vervelende tennisarm.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »