Artrose, hoe voorkom je verdere schade?

Artrose, hoe voorkom je verdere schade?

Voorkom verdere schade door de aandoening artrose door gebruik te maken van voedingssupplementen, braces en pijnstillende gel.

Bewegen zonder pijn, de meeste mensen met artrose kunnen zich dat moeilijk voorstellen. Het is een aandoening die vooral voorkomt bij mannen en vrouwen die ouder worden, maar ook op jongere leeftijd kan slijtage aan het kraakbeen voorkomen. Hoe kun je verdere schade door deze aandoening voorkomen?

Wat is artrose?

Om artrose te kunnen behandelen en schade te beperken, is het belangrijk dat je weet wat artrose precies is. Het is een aandoening die ervoor zorgt dat
het kraakbeen slijt. Bij het uitvoeren van (bepaalde) bewegingen zorgt dit voor de nodige pijn. Ook tijdens het sporten kun je last hebben van pijnlijke gewrichten. Gelukkig zijn er volop hulpmiddelen om de nodige pijn en schade tegen te gaan.

De aandoening ontstaat onder andere doordat mensen te weinig bewegen en ongezond eten. Probeer minimaal een half uur per dag te bewegen. Je hoeft niet intensief te bewegen, maar het helpt al als je een wandeling van een half uurtje per dag maakt. Sporten is niet alleen bevorderend voor je conditie. Sporten zorgt ervoordat de spieren sterker en stabieler worden. De belasting op je gewrichten en kraakbeen wordt hierdoor minder.

Voedingssupplementen en natuurlijke ontstekingsremmers

Het gebruik van voedingssupplementen kan gewrichtsklachten helpen voorkomen. De keuze aan supplementen is groot. Supplementen voorzien van
glucosamine ( een lichaamseigen stof) gaan slijtage van het kraakbeen tegen. Natuurlijke ontstekingsremmers die niet gevaarlijk zijn voor de maag, kunnen gewrichtsklachten ook flink verminderen.

Behandelmiddelen

Behandelmiddelen zoals braces en Arthro creme van Ice Power kunnen ook enorm helpen om gewrichtsklachten te verminderen. Een brace biedt extra ondersteuning bij pijnlijke gewrichten en gaat eventuele zwellingen tegen. De Bauerfeind GenuTrain Titan knie brace stabiliseert de knieschijf. De bandage versnelt de vermindering van vocht en gewrichtsvocht en vermindert pijn. De Manu Lastic  polsbandage van Blessurehoek geeft extra steun rond de pols. Arthro Creme beschermt en stimuleert de opbouw van het gewrichtskraakbeen. Het bevat onder andere Glucosaminesulfaat en MSM. MSM is een lichaamseigen stof dat voorkomt in onze spieren, huid en beenderen. Het bevordert de ontspanning van spieren en vermindert hierdoor pijnklachten.

Verdere schade voorkomen door artrose? Blijf in beweging. Verminder belasting op je gewrichten en kraakbeen. Gebruik ondersteunende behandelingsmiddelen en voedingssuplementen om gewrichtsklachten te verminderen.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »