Bekkeninstabiliteit: wat te doen?

Bekkeninstabiliteit: wat te doen?

Wat te doen bij bekkeninstabiliteit? Maak een afspraak met een specialist. Zorg voor balans qua activiteit en rust. Koop een bekkenbrace in onze apotheek.

Bekkeninstabiliteit kan erg vervelend zijn. Het brengt vooral pijn met zich mee. Gelukkig zijn er oplossingen die zorgen dat een bekkeninstabiliteit snel weer voorbij kan zijn.

Wat is bekkeninstabiliteit?

Bekkeninstabiliteit komt veel voor bij zwangere vrouwen, maar ook na een ongeval kun je met dit verschijnsel te maken krijgen. De banden die de botten van je bekken bij elkaar houden, zijn bij bekkeninstabiliteit beschadigd. Dit brengt diverse soorten pijn met zich mee. Zo kun je pijn krijgen in je onderrug, bij je stuitje of in het midden en de voorkant van je bekken.

Wat kun je doen tegen bekkeninstabiliteit?

Voor het ontvangen van gerichte adviezen en oefeningen, is het verstandig bij een specialist of fysiotherapeut langs te gaan. Je kunt hiervoor een verwijzing krijgen via de huisarts. Voor jezelf is het belangrijk dat je een balans vindt tussen actief zijn en je rustperiodes pakken. Kies voor een vorm van bewegen die voor jou prettig en aangenaam voelt, maar probeer wel op beide benen te blijven staan.

Zwemmen en maak gebruik van een bekkensteun

Bauerfeind brace

Voor mensen die last hebben van bekkeninstabiliteit, is het vaak erg lastig om te ontspannen. Om je bekken toch volledig te laten ontspannen, kun je ervoor kiezen om te gaan zwemmen. In het water ontspannen spieren optimaal. Om je bekken te voorzien van de juiste ondersteuning, kun je ook gebruikmaken van een bekkenband. Het is kostbare investering, maar dit hulpmiddel zorgt altijd voor de juiste steun.

Bestel een bekkenbrace in onze apotheek

Voor de ondersteuning van het bekken bij bekkeninstabiliteit, kun je een bekkenbrace bestellen in onze online apotheek Apotheek&Sport. Je hebt je bestelling morgen gratis* in huis als je voor 15:00 uur bestelt.

Kortom, ondersteun je bekken met een bekkenbrace, ga langs bij een specialist en geef je lichaam voldoende rust.

*Bij bestellingen boven de €19,95

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »