Enkelblessure voorkomen en genezen

  • Geplaatst op
  • Door Rowena
  • Geplaatst in Blessure, Enkel
Enkelblessure voorkomen en genezen

Een enkelblessure: het kan helaas iedereen overkomen. Gelukkig is een blessure aan de enkel vaak goed te behandelen. We geven je graag meer informatie.

Een ongeluk zit in een klein hoekje, ook bij het ontstaan van een enkelblessure. Het herstel van een blessure aan de enkel hoeft niet altijd lang op zich te laten wachten, mits je de juiste maatregelen neemt.

Hoe je een enkelblessure kunt oplopen

Het oplopen van een enkelblessure komt vaak voor op momenten dat je het niet verwacht. Het kan al gebeuren door de voet niet goed neer te zetten tijdens het lopen of door de laatste trede van de trap over het hoofd te zien.

Na het verstappen

Na het moment van verstappen, zal er direct een hevige pijn ontstaan in het enkelgebied. De enkel zal na verloop van tijd dik en soms blauw worden. Lopen met de geblesseerde voet zal niet gaan zonder pijn.

Genezen van een enkelblessure

Bij een enkelblessure is het belangrijk om de geblesseerde enkel zoveel mogelijk rust te geven. Het is verstandig om krukken te gebruiken, zodat er niet gelopen hoeft te worden op de geblesseerde voet. Zorg bij het gebruik van krukken wel dat je de andere voet voorziet van een stevige schoen. Na ongeveer een week kun je weer voorzichtig proberen te lopen op beide voeten. Voorkom nieuwe blessures door het dragen van een enkelbrace of bandage. De enkel zal in het begin namelijk nog erg instabiel zijn.

Ga bij twijfel over de blessure altijd langs bij de huisarts. De huisarts kan inschatten of het gaat om een ernstiger probleem, zoals een breuk of een scheur. Daarnaast kan de huisarts informatie en advies geven over de beste behandeling.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »