Reken af met hielspoor

Reken af met hielspoor

Hielspoor is erg vervelend en kan je in de weg zitten. Gelukkig is het goed te voorkomen én te genezen. Vind hier alles hielspoor en hoe deze te voorkomen.

Hielspoor is een storende aandoening waar steeds meer mensen last van hebben. Dit komt door de toename van sporten zoals hardlopen. Het is vervelend, maar met een goede behandeling kan je deze blessure snel verhelpen. Ook zijn er diverse trucs om de blessure te voorkomen. Wat hielspoor precies is en wat je ervan merkt, lees je hier.

Wat is hielspoor?

De pijnlijke klachten van hielspoor ontstaan door kalkafzetting op de plek waar de voetzoolpees is vastgehecht aan het hielbeen. Deze kalkafzetting ontstaat door overbelasting van de pezen. Het lichaam gaat door de afzetting van kalk de aanhechting van de voetzoolpees aan het hielbeen verstevigen. Deze kalkafzetting wordt hielspoor genoemd en veroorzaakt de vervelende klachten.

Symptomen van hielspoor

Een stekende of zeurende pijn onder de voet bij de hiel kan betekenen dat je een hielspoor hebt. Daarnaast kan je voetzoolpees strak en gespannen aanvoelen. Als je een stukje gaat lopen zal je merken dat de pijn minder wordt. Dit komt omdat de zenuwen in je voet zich aan zullen passen, waardoor de pijn (tijdelijk) verdwijnt. Bij veel mensen verdwijnt de pijn met een goede behandeling vanzelf. Je hoeft er niet noodzakelijkerwijs mee naar de huisarts.

De oorzaak

De belangrijkste oorzaak van hielspoor is overbelasting van de pezen. Dit kan gebeuren als je veel hardloopt of bij het uitoefenen van een staand beroep.Ook kunnen ongeschikte schoenen, overgewicht en een verkeerde manier van lopen hielspoor veroorzaken.

Zo voorkom je klachten

Hielspoor is gelukkig goed te voorkomen. Belangrijk is in elk geval om zowel tijdens sport of werk én daarbuiten, geschikte schoenen te dragen. Bij hardlopen is het raadzaam om schoenen te dragen met een goede schokdemping.

Hielspoor behandeling die goed werkt

hielspoor

Er zijn verschillende behandelingen die een hielspoor kunnen verhelpen en de pijn verlichten. Eén van de effectievere behandelingen is een hielkussentje. Daarnaast kan je je voetspieren masseren met verschillende producten die de pijn verlichten.

 

 

Door goede schoenen te dragen tijdens het staan en sporten kun je hielspoor voorkomen. Mocht je toch hielspoor krijgen, zorg dan dat je veel loopt, een hielkussen aanschaft en de hiel  goed masseert.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »