Teamsport blessures - Preventie en behandeling

Teamsport blessures - Preventie en behandeling

Voorkomen en genezen van teamsport blessures, doe dat aan de hand van praktische tips via ApotheekEnSport. Hou sporten gezellig, leuk en vooral gezond.

Een gezonde geest in een gezond lichaam. Deze wijsheid kregen we al van de Romeinen. En het klopt ook. Sporten, zowel individueel als in teamverband, is ook bijzonder gezond. Het zorgt ervoor dat je zowel geestelijk als lichamelijk helemaal in balans bent en je mentale en fysieke conditie versterkt wordt. En het voordeel van teamsport is niet alleen de gezelligheid, maar zeker ook het competitie-element. Vaak dwingt het je tot onvermoede prestaties, zeker als de spanning stijgt. Helaas zijn er ook kansen op vervelende teamsport blessures. We geven je hier een aantal tips om ze te voorkomen en, mocht je er slachtoffer van geworden zijn, ervan te genezen.

Tip 1 - zorg voor goede en passende sportschoenen

Zeker als ze slechts incidenteel een teamsport beoefenen, willen mensen nog wel eens in deze valkuil trappen. Goede sportschoenen kosten geld en zijn een investering in je gezondheid. Doe je een teamsport in de buitenlucht? Zorg dan voor schoenen die juist op zachte ondergrond optimale grip hebben. En worden ze regelmatig vies, nat of modderig? Besteed veel aandacht aan zorg en onderhoud. Doe je een binnensport als basketbal of volleybal waarbij je veel moet springen? Let dan vooral goed op je gewrichten. Zeker bij deze sporten is het cruciaal dat je sportschoenen draagt die je enkels beschermen.

Tip 2 - Bescherm je gewrichten

Zeker als we fanatiek en ietsje minder getraind zijn, willen we nog wel eens een verkeerde inschatting maken van onze mogelijkheden. Vaak zullen het onze gewrichten zijn die daaronder lijden. Heb je wel eens problemen aan enkels of knieën? Voorkom teamsport blessures door het dragen van beschermende braces. Zorg ervoor dat je goed opgewarmd aan je sport begint en bezuinig niet op rek- en strekoefeningen. En als je toch last krijgt van die verkwikte enkel of verdraaide knie, zorg dan dat producten om je blessure te behandelen standaard bij de hand zijn. Je voorkomt er veel onnodig leed mee.

Tip 3 - Bewaak je grenzen!

Het gebeurt zo snel. Zeker als het spannend wordt en je team alles uit de kast moet halen om de overwinning binnen te slepen, doen je vaak meer dan je aankunt. Botsingen, valpartijen, maar ook het negeren van vochtverlies zijn dan vaak aanleiding tot onnodige teamsport blessures. Investeer in sportkleding die je beschermt en koel houdt. Neem extra drinkpauzes en onthou dat sporten pas echt leuk is als je het op een gezonde manier doet.

Let bij het voorkomen van teamsport blessures vooral op de bovenstaande tips. Volg je deze tips op, dan is de kans groot dat je kunt genieten van jouw teamsport.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »